“Puno laje, ali ne ujeda”: Memphis Depay briše pod s bivšom NBA zvijezdom

Jedva dočekao da mu se osveti

“Puno laje, ali ne ujeda”: Memphis Depay briše pod s bivšom NBA zvijezdom

Edmir Škorić

Nizozemski napadač prisjetio se Charlesa Barkleya nakon plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Bivši NBA košarkaš uvjeravao je da će Sjedinjene Države proći favorizovane Nizozemce.

Nizozemska je pobijedila sa 3:1 SAD i plasirala se u četvrtfinale turnira u Kataru, gdje će se sastati sa Argentinom.

Memphis Depay bio je strijelac gola za Nizozemsku, a kasnije se na društvenim mrežama prisjetio Barkleyja.

"Lotta bark, no bite (Puno laje, ali ne ujeda)" , objavio je napadač Barcelone na svom Twitteru, aludirajući na bivšeg košarkaša Philadelphia 76ersa, Phoenix Sunsa i Houston Rocketsa.

"Idemo protiv Nizozemske da nastavimo pisati povijest. Jamčim da je Nizozemska u problemu", izjavio je Barkley, koji je prije utakmice Nizozemska - SAD također rekao:

Oglasi

"Želim Španiju, Brazil, Fra... Pa, Francuska ima tog dečka, Mbappea. Ali mi ćemo pobijediti Nizozemsku".

Depay je jedva čekao priliku za osvetu i nije zaboravio riječi NBA legende, kojoj očito ne ide najbolje prognoziranje niti poznavanje nogometnih prilika.

Što se Depayja tiče, on je i dalje član Barcelone iako ga se klub mjesecima pokušava riješiti.

Memphis je u Barcelonu stigao kao slobodan nogometaš, ali se nije pretjerano naigrao, posebno nakon što je u klub stigao Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Posljenji nastup u dresu Barceone Memphis je imao sredinom septembra, a protivnik je tada bila ekipa Elchea. Uspio je Memphis tada postići gol u pobjedi svoje ekipe od 3:0.

Nije isključeno da već u januaru napusti redove Barcelone, samo je pitanje u kojem klubu će nastaviti svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi