Menadžer Cardiffa kažnjen sa 20.000 funti

Na kraju je dobro i prošao

Menadžer Cardiffa kažnjen sa 20.000 funti

S. Grebović

Fudbalski savez Engleske (FA) kaznio je sa 20.000 funti menadžera Cardiffa, Neila Warnocka, zbog oštrih kritika na račun sudija u Premier ligi.

Menadžer jedine velške ekipe u ligi je bio na saslušanju zbog komentara koji je dao u tri različita intervjua po okončanju meča sa Chelsejom u kojem je njegov tim poražen sa 2:1.

Cardiff je dugo vodio sa 1:0, da bi Azpilicueta u 84. iz očiglednog ofsajda izjednačio, a onda Loftus Cheek pogodio u 91. minutu za veliku pobjedu Plavaca.

Fudbalska asocijacija (FA) na kraju je odlučila da ga kazni samo novčano, što znači da će 70-godišnji stručnjak biti na klupi i na poslednja dva meča u prvenstvu.

"Komentari koje je dao u razgovoru sa novinarima BBC-a i Sky Sportsa bili su neprikladni jer su dovodili u pitanje integritet naših zvaničnika. Pored toga, pronađene su izjave koje je dao u intervjuu za Toksport", navodi se u saopštenju krovne fudbalske kuće Engleske.

Njegovu ekipu u prestala dva kola očekuje velika borba za opstanak. Cardiff je trenutno 18. sa 31 bodom, što je četiri boda manje od Brightona koji se nalazi u mirnoj luci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi