Menadžer Celtica zadovoljan zbog pobjede, ali ima problema nakon utakmice na Koševu

Dvojica fudbalera povrijeđena

Menadžer Celtica zadovoljan zbog pobjede, ali ima problema nakon utakmice na Koševu

M. Šljivak

Celtic je pobjedom nad Sarajevom od 3:1 na Koševu napravio veliki korak ka plasmanu u drugo pretkolo Lige prvaka.

Nakon pobjede u Bosni i Hercegovinu samo čudo može odvojiti škotskog velikana od prolaska u narednu fazu takmičenja, ali iako je bio sretan zbog pobjede svojih fudbalera, menadžer Niel Lennon je ostao bez dvojice fudbalera.

Povrede su na Koševu zadobili Boli Bolignoli, te strijelac izjednačujućeg gola Mikey Johnston. Poseban problem je lijevi bek Bolignoli, koji je stigao kao zamjena za Kierana Tierneyja.

On je povrijedio članak i u narednim danima će se znati težina povrede, baš kao i kod Johnstona.

"Mikey je osjetio bol u butnom mišiću. Nadamo se da nije ništa ozbiljno, Bolignoli se žali na povredu članka", rekao je Lennon.

Ni James Forrest nije potpuno spreman za igru.

"Nije potpuno spreman i nismo željeli da rizikujemo sa njim. Mislim da to nije puno utjecalo na našu igru. Odigrali smo veoma dobro, a na kraju je presudila naša fizička sprema", istakao je menadžer Celtica.

Sarajevo nas je iznenadilo taktikom, ali ništa nećemo uzeti za gotovo

Menadžer Celtica je nakon meča bio pun hvale za fudbalere Sarajeva.

Istakao je kako je bh. prvak odigrao dobar meč i kako su ga iznenadili taktikom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sarajevo je odigralo dobar meč, ali mi smo ipak pokazali kvalitet. Na poluvremenu sam rekao igračima da igraju šire i da koriste veličinu terena. Oduševljen sam nastupom svoje ekipe koji su se pokazali kao sjajan kolektiv i zbog toga sam presretan. Rezultat je dobar, ali ništa nećemo uzeti zdravo za gotovo", jasan je bio Lennon.

Revanš između Sarajeva i Celtica igra se naredne srijede.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi