Menalo: BiH ide na Evropsko prvenstvo, a nadam se i ja...

Za BiH debitovao na američkoj turneji

Menalo: BiH ide na Evropsko prvenstvo, a nadam se i ja...

Luka Menalo u ljeto 2018. godine stigao je na Maksimir s titulom jednog od najvećih talenata u BiH. Ipak, gužva koja u Dinamu vlada na krilnim pozicijama koja rezultirala je time da ovaj mladi nogometaš u prethodnoj polusezoni dobije sveukupno 400 minuta, međutim ne gubi nadu da će kroz pripreme zadobiti povjerenje trenera Nenada Bjelice.

Uostalom, ako uspije iskoristiti prilike kod Bjelice, dat će mu ih i selektor Prosinečki kod kojeg je već nagovijestio velike mogućnosti na američkoj turneji.

"Kad sam dolazio u Dinamo mnogo više sam očekivao, nisam se nadao da će situacija biti kao sada. Ali isto tako sam znao da je konkurencija velika, jer je Dinamo veliki klub. U to sam se i uvjerio kad sam došao. Naravno, prošao sam u početku i proces prilagodbe, a igrači koji igraju na mojim pozicijama su igrali fenomenalno, Oršić na jednom, Hajrović i Kadzior na drugom krilu. Oporavio se i Šitum, tu je Marin... Nije bilo jednostavno za mene, ali nadam se da će se to promijeniti, da ću se izboriti za minutažu i iskoristiti prilike koje dobijem", kazao je Menalo za Sportske novosti.

Svjestan je šta mora uraditi da se izbori za svoj prostor u momčadi.

"Imam težak zadatak, u malom broju minuta koje dobijem, iskoristiti šanse. To baš nisam napravio u prvom dijelu sezone. Moram preuzeti odgovornost, tako ću se jedino s manjom minutažom izboriti za veću."

Ipak, nije lako iskoristiti šanse s malom minutažom.

"Slažem se da nije... Međutim, to je ono što pokazuje 'ili jesi ili nisi'. Na kraju statistika sve pokaže."

Kaže da, unatoč maloj minutažu, nije požalio zbog transfera u Dinamo.

"Nikad nisam požalio, ni jedne sekunde!"

Ne gubi nadu i da će uskoro ponovo biti dio reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Već sam bio u reprezentaciji, ali u međuvremenu sam imao potres mozga, nisam dva mjeseca igrao u Širokom Brijegu, pa poslije toga slaba minutaža u Dinamu... Ali, u budućnosti se želim izboriti za reprezentativni poziv. Ako se nametnem u Dinamu, bit ću reprezentativac BiH. Mislim da će Zmajevi sigurno izboriti Evropsko prvenstvo, a nadam se da ću i ja biti s njima tamo", poručio je Menalo.

Jučer se pojavila informacija i kako Menala u svojim redovima želi Gornik Zabrze, gdje bi sakupio potrebno iskustvo u još uvijek razvojnoj fazi karijere, ali iz Maksimira se još nisu oglasili po pitanju interesa poljskog kluba.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi