Menalo želi nazad u Dinamo: Nisu se poklopile stvari u početku

Trenutno na posudbi u Olimpiji

Menalo želi nazad u Dinamo: Nisu se poklopile stvari u početku

Luka Menalo trebao bi se vratiti u Dinamo nakon što mu istekne posudba.

Mladi bh. fudbaler nije se uspio nametnuti u Dinamu i prošlog ljeta je završio na posudbi u Olimpiji. U Sloveniji mu ide dobro, napredovao je, što svakako pokazuje i statistika (devet golova i pet asistencija).

Iako bi u Olimpiji rado htjeli da ga zadrže, Menalovi planovi su vezani za Dinamo i sve ide ka tome da će se od ljeta boriti za status na Maksimiru.

"Vrlo sam zadovoljan kako sam se nametnuo u Olimpiji, dobio sam na samopouzdanju, shvatio sam to kao priliku i napredovao sam. Bilo je to novo iskustvo koje će mi puno pomoći. S ljudima iz Dinama sam u kontaktu, s Markom Vukelićem i Zoranom Mamićem, često su u Sloveniji i gledaju utakmice te smo razgovarali. Zadovoljni su mojim igrama i sve je vodilo prema povratku u Zagreb", izjavio je Menalo za Sportske novosti, pa dodao:

"Kad sam prvi put došao, neke stvari jednostavno se nisu poklopile, Dinamo je igrao odlično, igrači na mojoj poziciji su bili među najboljima i teško je napraviti nešto više. Nadam se da ću uspjeti iz drugog pokušaja."

Prati sve što se događa u Dinamu oko smanjenja plaće.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"U kontaktu sam s ljudima iz kluba i suigračima i siguran sam da će se pronaći pravo rješenje. Ja sam na posudbi, pola plaće plaća Dinamo, a pola Olimpija, no nisam još ništa potpisao. Želim da se prvo saigrači dogovore s klubom, neću raditi nikome iza leđa. Siguran sam da će doći do dogovora, samo je pitanje dana."

U Sloveniji je plan početi s treninzima u narednim danima, pa se tako i Menalo već sprema za put u Ljubljanu gdje ga najprije čeka period izolacije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi