Menez za pobjedu Milana, Parmi bod na Meazzi, sjajni Lazio

Seria A

Menez za pobjedu Milana, Parmi bod na Meazzi, sjajni Lazio

M. Šljivak

Čak sedam susreta 29. kola italijanske Serie A odigrano je danas, a najveće iznenađenje je napravila Parma koja je osvojila bod na Meazzi protiv Intera (1:1).

Poveo je Inter u 25. minuti kada je uz dosta sreće Freddy Guarin pogodio za 1:0, ali je Lila u 44. minuti sjajnim pogotkom donio bod ekipi Parme, koja se do kraja uspjela odbraniti.

Milan je slavio gostujuću pobjedu kod Palerma (2:1)...

Cerci je Rossonerima donio vodstvo u 37. minuti, da bi Dybala s bijele tačke izjednačio na 1:1 u 71. minuti. Ipak, u 83. minuti Menez pogađa za pobjedu Rossonera.

Sa sjajnim igrama je nastavio Lazio koji je na gostovanju savladao Cagliari s 3:1. 

Poveli su Nebeskoplavi u 31. minuti preko Kloesea, a izjednačenje domaćim u 50. minuti donosi Sau. Ipak, Biglia s penala u 60. minuti pogađa za vodstvo Lazija od 2:1. Pobjedu je potvrdio Parolo u nadoknadi vremena.

Senad Lulić je u igru ušao u 81. minuti kod Lazija.

Cesena za koju je Milan Đurić igrao 76 minuta stigla je zaostatak od tri gola protiv Verone (3:3), dok je Ervin Zukanović odigrao kompletan meč u porazu Chieva od Sassuola (1:0).

Seria A, 29. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta - Torino 1:2 (Pinilla 74'/ Quagliarella 20', 39')
Genoa - Udinese 1:1 (De Maio 19'/ Thereau 68')
Cagliari - Lazio 1:3 (Sau 50' / Klose 31', Biglia 60'p, Parolo 90+2')
Inter - Parma 1:1 (Guarin 25' / Lila 44')
Palermo - Milan 1:2 (Dybala 71'p / Cerci 37', Menez 83')
Sassuolo - Chievo 1:0 (Berardi 23'p)
Verona - Cesena 3:3 (Toni 3', 62', Gomez 30' / Carbonero 70', Brienza 77', Succi 81')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.