Mujdža neće ostati glavni trener, ali ostat će dio možda i 'nemoguće' misije

Veliki izazov ih očekuje

Mujdža neće ostati glavni trener, ali ostat će dio možda i 'nemoguće' misije

Samir Mlaćo
Bivši bh. reprezentativac Mensur Mujdža neće ostati glavni trener HNK Gorica, što je sasvim očekivano.

Naime, Mujdža je bio tek privremeno rješenje, a Gorica je sada potvrdila da na klupu ovog tima stiže Željko Sopić. Čeka ga veliki izazov,  s obzirom da je Gorica na posljednjem meču sa samo sedam osvojenih bodova u 16 kola.

"Svjestan sam situacije i idemo se što prije uhvatiti u koštac s problemom i raditi. Ispadanje nije opcija. S takvim sistemom i načinom rada ćemo krenuti od prvog dana i vjerujem da ćemo doći do željenog cilja", kazao je Sopić na predstavljanju.

Sopić je nakon igračke karijere vodio Rudeš, Dinamo II, Dinamo, Al Ain i Sabah.

Mujdža je bio sedmi trener Gorice u prvoligaškoj eri, a prethodno je vodio i juniore ovog kluba.

Ekipu je vodio na dvije utakmice, a sada ostaje u stručnom štabu Goričana.

Oglasi

Mujdža je bio član nogometne reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a ranije je nastupao za omladinske selekcije Hrvatske.

U 1. HNL bi trebao doći i Sergej Jakirović koji je napustio HŠK Zrinjski i sjest će na klupu HNK Rijeka.

To je danas skoro i potvrđeno, a uskoro se očekuje da Rijeka predstavi Jakirovića, koji je također nosio dres bh. reprezentacije.

Sa Zrinjskim je napravio sjajan uspjeh, a Plemiće sada također ostavlja na liderskoj poziciji i kao glavne kandidate za naslov prvaka.

I Rijeka je razočarenje ove sezone,  s obzirom da je tek na osmom mjestu sa 15 bodova u 17 utakmica.

Lidersku poziciju suvereno drži zagrebački Dinamo, dok je Hajduk drugoplasirani sa šest bodova zaostatka, ali i utakmice više u odnosu na ljutog rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi