Mensur Mujdža na klupi člana 1. HNL
mensur mujdza

Veliki izazov ga očekuje

Mensur Mujdža na klupi člana 1. HNL

Samir Mlaćo
U HNK Gorica su se odlučili razići sa Igorom Angelovskim nakon poraza od Istre 1961.

Bilo je 1:0 pogotkom u 90. minuti, što je bio 11. poraz ovog tima u sezoni.

Na mjesto Angelovskog je stigao nekadašnji bh. reprezentativac Mensur Mujdža koji je vodio juniorsku momčad Gorice. Sada ga čeka veliki izazov.

“Nakon razgovora s predsjednikom Črnkom dogovorili smo da preuzmem momčad u preostale dvije utakmice ove godine. S moje strane nije bilo dileme i s velikom motivacijom preuzimam ovaj zadatak. Trebaju nam bodovi u prvenstvu, a naravno da nam je važna i utakmica u Kupu za prolazak u četvrtfinale.

[facebook]https://www.facebook.com/photo?fbid=534055685396595&set=a.477708881031276[/facebook]

Maksimalno ćemo pokušati skupiti svaku snagu koja trenutno postoji u igračima da izvučemo do kraja ovu polusezonu u pozitivnom smjeru“, kazao je Mujdža.

Mujdža je vlasnik UEFA A trenerske licence.

Gorica je trenutno na posljednjem mjestu sa sedam bodova i očekuje je žestoka borba za opstanak.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mujdža je rođen u Zagrebu, a bio je omladinski reprezentativac Hrvatske. Zatim je obukao dres A reprezentacije BiH i upisao 37 nastupa.

Kao igrač nastupao je za Zagreb, Freiburg i K'lautern.

Top Komentari

pero98
Druga liga.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi