Mensur Mujdža: Teško mi pada status u Freiburgu

Bh. reprezentativac iz Freiburga za SportSport.ba

Mensur Mujdža: Teško mi pada status u Freiburgu

Od kapitena do rezerviste. Ovim riječima se može opisati put Mensura Mujdže u Freiburgu za koji je posljednji put u prvenstvu nastupio 7. novembra 2015. godine protiv Duisburga. 

Mensur Mujdža je donedavno u Freiburgu bio igrač koji se, ako je zdrav, ni po koju cijenu nije ostavljao iz startne postave. Za kratko vrijeme svijet mu se u potpunosti sunovratio i u ovom trenutku mu ne preostaje ništa drugo osim da razmišlja o promjeni sredine u ljetnom prijelaznom roku. 

Opcija za transfer je bilo, međutim problem je predstavljao važeći ugovor. 

"Imao sam ponuda, pogotovo prije početka sezone i želja je bila da odem. Na kraju se ispostavilo da ne smijem otići jer me veže ugovor do ljeta 2016. godine i ništa mi drugo nije preostalo već da ostanem u Freiburgu. Ovdje sam već sedam godina i mislim da bi mi dobro došla promjena sredine, jer stvarno svojom trenutnom situacijom u Freiburgu nisam zadovoljan. Klub kao klub je odličan, ali moj status baš i ne", kazao je razočarani Mensur Mujdža na početku razgovora za SportSport.ba. 

O stvarima zbog kojih je u drugom planu ne želi pričati. Strpljiv je i poštuje odluku trenera Christiana Streicha.  

"Ne bih stvarno želio javno pričati o stvarima koje su se dešavale. To mi može naštetiti i pametnije je da ostanem suzdržan, a odluku trenera poštujem. Ne mogu je promijeniti. Svakako da mi teško pada cijela situacija, ali strpljiv sam. Sretan sam i što sam se oporavio od male povrede i nadam se da ću uskoro ponovo zaigrati za Freiburg", dodaje naš sagovornik. 

Freiburg se namjerava ekspresno vratiti u 1. Bundesligu, a Mujdža ne krije optimizam.

"Biće teško, pogotovo nakon lošeg starta u drugom dijelu sezone. Očekuju nas izuzetno teške utakmice i morat ćemo se dosta potruditi ako želimo ostvariti zacrtani cilj. Cilj nam je zadržati drugu poziciju koja direktno vodi u društvo najboljih, a borbu za to ćemo voditi sa RB Leipzigom, Nurnbergom i St. Paulijem. Optimističan sam u svakom slučaju."

Mujdža, koji će u mjesecu martu napuniti 32 godine, nema se namjeru u skorije vrijeme vraćati na naše prostore. 

"Kada sam odlazio iz Zagreba rekao sam sebi da se želim što duže zadržati u inostranstvu i nisam promijenio stav. Uvijek postoji opcija da se vratim kući nekada na zalasku karijere, međutim smatram da mogu još igrati na visokom nivou i cilj je igrati u Njemačkoj ili nekoj drugoj takvoj državi. Vidjet ćemo šta će donijeti budućnost. Planiram igrati još jedno tri-četiri godine."  

Ovaj iskusni defanzivac je svjestan da bi njegovo neigranje u Freiburgu moglo utjecati i na reprezentativnu budućnost.

"Šta će biti i hoće li se šta promijeniti, ne znam. Ja imam ambicije da i dalje nosim dres reprezentacije i o svemu ostalom će odlučivati selektor", dodao je.

Na kraju razgovora za SportSport.ba prokomentarisao je šanse naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Poznato je da imam zaista kvalitetan tim i naravno da postoje velike šanse. Sa nama u grupi ima još dobrih reprezentacija poput Belgije i Grčke, biće tu jakih utakmica, ali u ovom trenutku ne razmišljam o tome mnogo. Ima još vremena", zaključio je ovaj rođeni Zagrepčanin. 

Podsjećanja radi, Mujdža je u Freiburg dospio 2009. godine iz Zagreba i od tada je za njemački klub odigrao trocifren broj utakmica. Trenutni tretman nije zaslužio i logično je da se osjeća povrijeđenim u cijeloj priči.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi