Selimbegović je najbolje na svojoj koži osjetio šta znači povjerenje u nogometu

Radi kvalitetan posao u popularnoj Cvajti

Selimbegović je najbolje na svojoj koži osjetio šta znači povjerenje u nogometu

S. Mlaćo
Bh. nogometni trener Mersad Selimbegović uživa veliko povjerenje u Njemačkoj.

Selimbegović sa klupe predvodi drugoligaša SSV Jahn Regensburg, a sada je potpisao novi ugovor koji ga sa ovim klubom veže do kraja 2024. godine.

Tako su u ovom klubu odlučili dati povjerenje bh. treneru bez obzira kako završi ova sezona. Regensburg je nakon 13 kola na devetom mjestu sa 18 osvojenih bodova.

Podigli su formu Selimbegovićevi izabranici s obzirom da su u posljednja tri kola osvojili sedam bodova.

Selimbegović je u Regensburgu kao igrač nastupao od 2006. do 2012. godine, a zatim je radio u omladinskom pogonu kluba. 2017. godine postao je pomoćnik Achimu Beierlorzeru, a dvije godine kasnije imenovan je za glavnog trenera.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Direktor Regensburga Philipp Haunser je povodom nastavka saradnje kazao.

“Odušvljen sam što će Mersad biti naš glavni trener i naredne sezone. On se zalaže za sve što čini Regensburg jakim i mnogo je posvećen ovom klubu“.

"Klub se odlično razvio i drago je što imam priliku da radimo zajedno na narednim koracima“, istakao je bh. stručnjak.

Selimbegović je u našoj zemlji kao nogometaš nastupao za Žepče i Željezničar, a zatim je otišao u Njemačku.

I dok u Njemačkoj klubovi na ovaj način prave planove i za naredne sezone te trenerima daju potpunu podršku i slobodu u radu, u našoj zemlji se treneri mijenjaju nakon samo par loših rezultata. Kontinuiteta nema, pa tako ni uspjeha.

 

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi