Mic po mic do vrha: Savezov "učenik" je pred potpisom karijere, nalazi se pred velikim iskušenjem

Čeka se odgovor

Mic po mic do vrha: Savezov "učenik" je pred potpisom karijere, nalazi se pred velikim iskušenjem

A. Čaušević

Produkt bh. trenerske škole se nalazi pred iskušenjem karijere.

Rijetki su bh. treneri koji uspješno rade u klupskom fudbalu u zapadnom dijelu Evrope. Za Mersada Selimbegovića se može reći da je jedini naš stručnjak u ozbiljnoj ligi pošto već neko vrijeme sjedi na klupi člana druge Bundeslige.

Selimbegović je od Jahna Regensburga napravio stabilnog drugoligaša koji sa skromnim budžetom bilježi sasvim solidne rezultate.

Tako je Regensburg na startu ove sezone upisao uvodnih pet pobjeda, ali je poslije toga uslijedio nekako i očekivan pad obzirom, ali opstanak u Cvajti nije upitan što je i najbitnije.

Dobrim radom Selimbegović je skrenuo pažnju i mnogo većih klubova pa se tako u petak pojavila informacija da je naš trener ozbiljan kandidat da preuzme Schalke 04.

Schalke 04 je posrnuli velikan njemačkog fudbala koji se također takmiči u Cvajti te prolazi kroz tranzicioni period uslijed teške finansijske situacije.

Preuzimanje popularnih Rudara za Selimbegovića bi sigurno do sada bio najveći izazov u trenerskoj karijeri koja traje već nekoliko godina.

Poznato je da je ovaj 39-godišnjak karijeru završio ranije od planiranog zbog teške povrede, nakon čega je radio u omladinskim selekcijama Regensburga, a od 2019. je trener prve ekipe.

Inače, Selimbegović je svoju trenersku licencu dobio u edukacionom centru NFSBiH. Što se tiče fudbalske karijere prve korake je napravio u sarajevskom niželigašu Butmiru.

Poslije toga je nekada borbeni defanzivac otišao u Željezničar, imao je posudbe u TOŠK i Žepće, poslije čega odlazi u Njemačku.

Top Komentari

Dugi
Ciji na? Kad otvoris sastav njegovog tima pored njegovog imena stoji zastava Srbije. STARTELLEVER 1 Tyskland Alexander Meyer 6 Tyskland Benedikt Saller 23 Tyskland Steve Breitkreuz 33 Sveits Jan Elvedi 5 Tyskland Benedikt Gimber 4 Tyskland Jan-Niklas Beste 20 Gambia Leon Guwara 83' 7 Tyskland Max Besuschkow 19 Danmark Andreas Albers 27 Nederland Joel Zwarts 68' 26 Tyskland Charalambos Makridis 68' INNBYTTERE 21 Tyskland Thorsten Kirschbaum 24 Canada Scott Kennedy 83' 28 Tyskland Sebastian Nachreiner 9 Tyskland Nicklas Shipnoski 68' 11 Tyskland Konrad Faber 25 Tyskland Bjorn Karl Zempelin 8 Tyskland Aygün Yildirim 10 Tyskland Kaan Caliskaner 14 Tyskland David Otto 68' TRENER Serbia Mersad Selimbegovic
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi