Schalke s dresa uklonio reklamu ruske kompanije po kojoj su bili prepoznatljivi!

Gazprom bivši

Schalke s dresa uklonio reklamu ruske kompanije po kojoj su bili prepoznatljivi!

E. Ganibegović

Schalke je u 24. kolu njemačke 2. Bundeslige remizirao 1:1 kod Karlsruhera.

Terodde je doveo goste u vodstvo u 27. minuti, a remi i bod domaćinu donio je Kyoung-Rok golom sedam minuta kasnije.

Ipak, ono što je bacilo u sjenu sam rezultat ove utakmice jeste do da su igrači Schalkea na teren izašli bez svojih prepoznatljivih dresova, odnosno bez natpisa spoznora Gazprom na prednjoj strani dresa.

Umjesto toga, na njihovim dresovima stoji samo "Schalke 04". Naravno, jasno je da je to posljedica ruske invazije na Ukrajinu, te da je zbog toga uklonjena reklama ove ruske kompanije.

Image

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Gazprom je najveća ruska tvrtka, najveći eksploatator zemnog plina na svijetu i jedna od najvećih tvrtki na svijetu. Većinski vlasnik je ruska vlada. Godine 2008. proizveo je 549,7 milijardi kubičnih metara plina, što je 17% svjetske proizvodnje plina.

Top Komentari

Bhf111
Svaka cast
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi