O potezu čelnika Schalkea priča cijeli svijet: Zadali konačan udarac Gazpromu!

Nije im bitno što će izgubiti novac

O potezu čelnika Schalkea priča cijeli svijet: Zadali konačan udarac Gazpromu!

E. Čaušević

Zbog invazije Rusije na Ukrajinu čelnici Schalkea odlučili su da na svoj neki način pokažu da su protiv ovog rata.

Slavni njemački klub već godinama ima saradnju sa ruskom firmom Gazprom koja je glavni sponzor Schalkea.

Na prednjoj strani Schalkea godinama je bilo ime ove ruske firme što je već postala tradicija za ovaj klub, ali nakon što je počeo rat u Ukrajini došlo je do kraja njihovoj saradnji.

Schalke je za vikend igrao u dresovima na kojima je bilo prekriveno ime Gazprom, ali čelnici kluba odlučili su se i na veći korak od toga.

Ovaj klub danas je na zvaničnoj stranici objavio da su prekinuli sponzorski ugovor s Gazpromom, te da ova kompanija više nema nikakve veze sa Schalkeom.

Iz Schalkea su objavili da takva odluka neće bitno poljuljati njihove finansije, ali da jednostavno znaju da je to bio jedini ispravni način. U klubu su sigurni da će veoma brzo pronaći novog glavnog sponzora.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

No, za Gazprom su se nastavile loše vijesti. Ubrzo nakon toga i UEFA je objavila da prekida sve saradnje s ovom ruskom kompanijom koja je bila glavni pokrivitelj mnogih takmičenja u organizaciji UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi