Merson zaboravio da je Salah musliman

Dva puta se obrukao

Merson zaboravio da je Salah musliman

Nekadašnji vezni fudbaler Arsenala Paul Merson imao je zadatak da sastavi najbolji tim dosadašnjeg dijela Premiershipa, a on je to uradio veoma loše.

I, dok se većima slaže sa dobrim dijelom njegovog izbora, ipak mu ne mogu oprosttiti što u tim nije stavio možda i prvu zvijezdu dosadašnjeg dijela prvenstva, Mohameda Salaha.

Egipatski fudbaler igra nevjerovatnu sezonu i u dosadašnjem dijelu je postigao čak 14 golova te je trenutno prvi strijelac lige. Upitan zašto nema Salaha u timu, Merson je sasvim zbunjeno odgovorio:

"Izvinjavam se za to. Zaboravio sam ga", rekao je Merson te je još više razbijesnio navijače Liverpoola obzirom da nikome od njih nije jasno kako je mogao zaboraviti fudbalera koji je prvi strijelac lige?!

"On bi bio u timu, stavio bih ga umjesto Sanea, ako bih mogao ponovo birati. Mislim da je tim koji sam izabrao veoma jak, ali morao bih staviti i Salaha. Zaista mi je žao. Sretan Božić, Mo", rekao je Merson i ponovo se obrukao.

Svima je dobro poznata informacija da Salah nije katoličke vjeroispovjesti i da ne slavi ovaj praznik, ali Mersonu je očito i ta informacija promakla. Naravno, nekadašnji engleski reprezentativac je imao samo najbolje namjere, tako da mu ne treba zamjeriti, ali ovo je dokaz da svako treba barem dva puta razmisliti prije nego što bilo šta kaže.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Usput, njegov najbolji tim izgleda ovako: 

De Gea, Walker, Alonso, Tarkowski, Mee, Fernandinho, De Bruyne, David Silva, Sane, Sterling, Harry Kane. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi