Mertesacker: To me ubijalo, čak sam slavio poraz od Italije u polufinalu

Konačno otvorio dušu

Mertesacker: To me ubijalo, čak sam slavio poraz od Italije u polufinalu

Endin Čaušević

Njemački defanzivac Per Mertesacker priznao je da mu je najgore u karijeri kada mora igrati velike utakmice s Arsenalom ili reprezentacijom Njemačke. 

Mertesacker je iznenadio fudbalsku javnost priznanjem da nije baš ljubitelj velikih utakmica, te da mu one stvaraju nevjerovatan pritisak. Njemački igrač više voli da igra obične utakmice koje nemaju baš veliki značaj, ali to je bila rijetkost u njegovoj karijeri jer već godina igra u dresu Arsenala, odnosno selekcije Njemačke.

Ovaj defanzivac je već 2006. godine bio član ekipe Njemačke na Svjetskom prvenstvu u svojoj domovini. Igrao je nakon toga i Južnoj Africi, te Brazilu prije četiri godine kada je postao prvak svijeta. Međutim, priznao je da jedva čeka da završi karijeru jer je umoran od nervoze, bolova u stomaku, te suza u očima.

"Nekada shvatite da vam je sve teret najviše psihičke prirode i to vas ubija. To nije zabavno, taj pritisak pred utakmice, ali morate uvijek dati maksimum, pa makar bili i povrijeđeni. Dešava mi se pred velike utakmice da me stomak nevjerovatno zaboli i želim da povraćam. Onda se počnem guštiti da jednostavno pustim suzu", rekao je Mertesacker, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sjećam se Mundijala 2006. godine, to je bio najgori trenutak u karijeri. Imao sam 21 godinu. Igrali smo u polufinalu s Italijom i kada smo izgubili pao mi je ogroman kamen sa srca. Pa, mi smo ispali s Mundijala, a meni je bilo drago jer je sve završeno i pritisak je konačno nestao. To mi je najgori dan".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi