Merzić razmišlja o završetku karijere

Nakon odlaska iz Slobode

Merzić razmišlja o završetku karijere

  Dojučerašnji fudbaler Slobode Samir Merzić nakon što je napustio klub iz Tuzle zbog trenutnog zdravstvenog stanja razmišlja i o kraju karijere, iako konačnu odluku još nije donio. 

Njegovo tijelo, kaže, trenutno nije spremno za ozbiljan fudbal, a ako se takvo stanje zadrži, siguran je da će donijeti odluku o završetku uspješne karijere.

“Došlo je do zasićenja organizma. Trenutno radim detaljne pretrage i ništa još definitivno ne znam, niti sam donio konačnu odluku. Trenutno nisam u stanju da treniram, iako imam volju za fudbalom. Želim sad dobro da odmorim, a ako budem kasnije dobru nastavit ću igrati. U protivnom ću završiti karijeru”, izjavio je Merzić.

U slučaju da završi s aktivnim fudbalom, Merzić bi se vjerovatno okrenuo trenerskom poslu.

“Nedavno sam upisao trenersku B licencu i u budućnosti se namjeravam baviti trenerskim poslom. Vidjet ćemo, sad je najvažnije da se oporavim”, dodaje Merzić.

Samir Merzić (33) je dijete Veleža iz kojeg je zajedno s Edinom Džeko 2004. otišao u Teplice. Igrao je kao posuđen igrač za Usti nad Labem, kasnije i za slovačku Senicu iz koje se 2011. vratio u Velež. Kratko je u međuvremenu igrao i u Norveškoj, te na kraju i u Slobodi. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uspješnu karijeru začinio je nastupima za A reprezentaciju naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi