Mešanović asistent u novom trijumfu Maribora
Foto: NK Maribor

Nastupio i golman Pirić

Mešanović asistent u novom trijumfu Maribora

Utakmicom u Velenju između Rudara i Maribora otvoreno je 19. kolo Prve lige Slovenije.

Mariborčani u posljednje vrijeme igraju fenomenalno, odlučni su u namjeri da šampionski trofej vrate u svoje vitrine, a novi trijumf, četrnaesti po redu, ostvarili su danas savladavši Rudar sa 3:1.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, viđena su dva pogotka, po jedan na obje strane, da bi u nastavku Maribor riješio pitanje pobjednika.

Već u 52. minuti bilo je 2:1 zahvaljujući Zahoviću kojem je asistirao bh. nogometaš Jasmin Mešanović, da bi se samo sedam minuta kasnije ponovo zatresla mreža Rudara. Ovoga puta za 3:1 je pogodio Ivković, a to je, ispostavit će se, bio ujedno i posljednji gol na meču.

Mešanović je ovom asistencijom nastavio kontinuitet dobrih igara u Sloveniji, a osim njega za Maribor je danas nastupio i golman Kenan Pirić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Maribor je nakon ovog trijumfa dodatno učvrstio lidersku poziciju na tabeli. Viole sada imaju 45 bodova na kontu, 12 više u odnosu na drugoplasiranu Olimpiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi