Mešanović asistent u visokoj pobjedi Maribora

Maribor lako do tri boda

Mešanović asistent u visokoj pobjedi Maribora

S. Mlaćo

Novu pobjedu, ovaj put u okviru 7. kola Prve lige Slovenije upisali su nogometaši Maribora. Na gostovanju kod Triglava Maribor je slavio sa visokih 5:1, te nastavio sa sjajnim igrama.

Goste je u vodstvo dovel Mlakar u sedmoj minuti, a Vrhovec je u 31. povećao na 2:0, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme na 3:0 povećava Hotić, a zatim pogađa i Zahović za 4:0. Asistent je bio bh. internacionalac Jasmin Mešanović.

U 69. minuti Tijanić pogađa za domaće, međutim to nije bilo sve što se tiče pogodaka u ovom meču. Konačnih 1:5 postavio je svojim drugim pogotkom Luka Zahović u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Mešanović je na terenu proveo 83. minute, dok je Kenan Pirić cijeli susret odgledao sa klupe.

Maribor je i dalje lider, te sada ima 17 osvojenih boova, pet više od drugoplasiranog Aluminija.

Top Komentari

foco
pazi naslova
2 0
foco
pogledajte sve Mlacine naslove o Mesanovicu i bice vam jasno.Pa covjek tri godine rezerva
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi