Osveta za prošlu sezonu: Maribor razbio Olimpiju

Gosti pružili sjajnu partiju

Osveta za prošlu sezonu: Maribor razbio Olimpiju

Samir Mlaćo

U velikom derbiju 5. kola Prve lige Slovenije Maribor je sa 3:0 savladao Olimpiju u Ljubljani.

Gosti su pokazali mnogo više, te poveli već u 26. minuti kada je pogodio Mlakar. Do kraja prvog poluvremena Olimpija je imala sjajnu šansu da izjednači, međutim Kronaveter nije bio siguran sa 11 metara.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Dervišević pogađa za 0:2, a konačnih 0:3 je postavio Hotić 20-tak minuta prije kraja.

U redovima Olimpije na terenu je svih 90 minuta proveo Tomislav Tomić, dok je Asmir Suljić meč odgledao sa klupe. Na drugoj strani, cijeli meč na terenu je proveo Jasmin Mešanović.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Maribor je i dalje prvi te sada ima 13 osvojenih bodova i sjajnu gol razliku 18:2, dok je Olimpija na sredini tablice sa samo pet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti