Mešanoviću 85 minuta u sigurnom trijumfu Maribora

'Viole' bez problema do nova tri boda

Mešanoviću 85 minuta u sigurnom trijumfu Maribora

S. Grebović

U okviru desetog kola Prve lige Slovenije ekipa Maribora je na Ljudskom vrtu zabilježila uvjerljiv trijumf rezultatom 3:0 nad Rudarom iz Velenja.

Mrežu gostiju u 25. minuti načeo je crnogorski internacionalac Luka Uskoković nakoj sjajne solo akcije. Prednost domaćih udvostručio je Dino Hotič u 43., da bi isti igrač bio precizan i u 74. minuti susreta. 

Ovom pobjedom Maribor se dodatno učvrstio na liderskoj poziciji slovenačke Prve lige sa 24 osvojena boda, a prvom pratiocu i aktulenom šampionu ekipi Olimpije Viole trenutno bježe sedam bodova. 

Za domaće je od prvog minuta igrao naš internacionalac Jasmin Mešanović, a vrijedi istaknuti da se Kenan Pirić ni u ovom meču nije našao u ni u protokolu trenera Darka Milaniča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi