Mešić: Dolaskom Janjoša sve je krenulo u pravom smjeru

Mešić: Dolaskom Janjoša sve je krenulo u pravom smjeru

Samir Mlaćo

Nogometaši Jedinstva ipak su uspjeli izboriti opstanak u Prvoj ligi Federacije. Tim iz Bihaća pružao je veoma slabe partije u prvom dijelu prvenstva, ali dolaskom na klupu iskusnog Mehmeda Janjoša Biščani su zaigrali kao preporođeni  i na kraju su dva kola prije kraja uspjeli obezbijediti opstanak.

Iako igra u zadnjoj liniji kapiten Elvis Mešić sa deset golova najbolji je strijelac ekipe i ujedno najbolji igrač u ovoj sezoni. Zadovoljan je svojom igrom, ali i onim najvažnijim, a to je izborenim opstankom.

"Veoma sam zadovoljan svojom formom i igrama u ovoj sezoni. Najvažnije je da me zdravlje poslužilo , povrede su me zaobišle  i nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Samim tim da sam kao defanzivac dao deset golova, govori da je ovo bila dosta dobra sezona za mene", ističe kapiten Biščana Elvis Mešić.

U jednom dijelu sezone  Jedinstvo se našlo u teškoj situaciji, ali dolaskom nove ljudi u upravu i trenera Janjoša sve je krenulo onako kao to žele navijači ovog tima.

"Dolaskom Mehmeda Janjoša koji je svojim trenerskim znanjem i iskustvom unio dosta novina u trenažni proces i našu igru, sve je krenulo nabolje. U drugom dijelu sezone smo zaigrali veoma dobro i osigurali opstanak nekoliko kola prije kraja sezone. Kakve smo igre pružali govori to da smo u drugom dijelu sezone osvojili najviše bodova od svih ekipa i ujedno bili prvi na tabeli kada se gleda samo drugi dio", kazao je ovaj iskusni fudbaler.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sa obzirom na dobre igre u ovoj sezoni Mešić ne isključuje mogućnost da napusti Bihać, ali i da ostane stanovnik Bihaća.

 "Imam određenih kontakata sa nekim klubovima, ali isto tako ne isključujem mogućnost ostanka u Bihaću. Trenutno sam na odmoru sa porodicom, kada se vratim biće stvari mnogo jasnije i znaću nešto više", dodao je naš sagovornik.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.