Messi: Ako večeras ne uspijemo, žalit ćemo do kraja života

Očajnički želi trofej

Messi: Ako večeras ne uspijemo, žalit ćemo do kraja života

Argentina večeras u 22 sata počinje finalni meč Copa Americe protiv Čilea u Santiagu.

Najbolji fudbaler, kapiten i predvodnik Gaučosa Lionel Messi ističe da sa svojim saigračima sanja da podigne pehar namijenjen pobjedniku ovog prestižnog takmičenja.

"Ova generacija očajnički želi osvojiti trofej sa nacionalnim timom. Zaslužili smo to kao tim, a Copa America bi nam mnogo značila jer smo na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bili tako blizu", rekao je Messi koji je potom dodao:

"Ako sada ne osvojimo trofej, žalit ćemo do kraja svojih života. Definitivno nam je večeras pobjeda jedini imperativ".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako se Messi ne opterećuje individualnim učinkom u dresu reprezentacije, svakako mu teret predstavlja činjenica da gol iz igre za svoj nacionalni tim nije postigao još od 25. juna prošle godine, kada je zabio Nigeriji na Svjetskom prvenstvu.

Messi je na ovogodišnjoj Copa Americi postigao jedan gol, ali sa bijele tačke i to u premijernoj utakmici protiv Paragvaja. Niko sretniji ne bi bio od njega da baš večeras pronađe put do gola Čilea i tako svojoj reprezentaciji donese trofej Copa Americe nakon 22 godine čekanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.