'Messi bez problema može igrati do 2025. godine'

Tako smatra Luis Garcia

'Messi bez problema može igrati do 2025. godine'

Jedan od onih koji smatraju kako Lionel Messi nije ni blizu kraja karijere je Luis Garcia. 

Nekadašnji fudbaler Liverpoola i Barcelone misli kako će Argentinac možda igrati i do 40. godine a kao prednost u ostvarenju tog cilja naveo je njegovu inteligenciju da se prilagodi svakoj sezoni.

"Mislim da može da igra do blizu 40. godine. Način na koji igra i impresivno je to kako prilagođava svoj stil igri – svake godine pokaže nam nešto drugačije, ali zadrži istu količinu golova, asistencija, čak i više", kaže Garcia.

Strijelac nekih jako bitnih golova za Liverpool s početka ovog stoljeća dodaje:

"Adaptira se, nije više toliko naprijed jer zna da je teže, malo se povuče, pokazuje nam kako je tako inteligentan jer uvijek radi ono što je timu potrebno. Vidim ga kako igra do 2025. godine, lagano".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Messi je prije nekoliko dana napunio 33 godine, a aktueklni ugovor s Barcelonom važi mu do narednog ljeta. Iako su pregovori oko produžetka nedavno navodno prekinuti, mnogi smatraju da će na kraju sve završiti tako što će Argentinac staviti potpis na produžetak saradnje i to najmanje na još tri godine.

Dokaz da ne posustaje je i činjenica da je u voj sezoni postigao 27 golova i dodao 24 asistencije, a do kraja ima da odigra još nekoliko utakmica.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi