Messi bi na ljeto mogao besplatno napustiti Barcelonu, a već se zna koji klub je njegov prvi izbor

Zbog nesuglasica s čelnicima kluba

Messi bi na ljeto mogao besplatno napustiti Barcelonu, a već se zna koji klub je njegov prvi izbor

Endin Čaušević

Situacija u Barceloni dodatno se zakuhala nakon što se Lionel Messi sinoć oglasio na Instagramu.

Naime, sportski direktor Barce, Eric Abidal, izjavio je da su pojedini igrači ovog kluba tražili smjenu Ernesta Valverdea, a onda se zbog svega oglasio i Messi.

Argentinac nema naviku da piše po društvenim mrežama, ali očito da je sinoć morao. On je prozvao Abidala da javno kaže na koje igrače misli kada je u pitanju smjena Valverdea.

"Iskreno, ne volim raditi ovakve stvari, ali mislim da svako treba da bude odgovoran za svoje zadatke i da odgovara za svoje odluke. Igrača za ono što se dešava na terenu i prvi smo koji priznamo kada nismo bili dobri. Oni koji su odgovorni za sportski segment moraju također preuzeti odgovornost i da se brinu za odluke koje donesu. Kada se priča o igrčaima, treba da se daju imena jer ako ne onda nas sve optužuju i govore se stvari koje nisu istina", poručio je Messi.

Nakon svega počelo se špekulisati da će Abidal dobiti otkaz, ali to se neće desiti. Predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu je stao na njegovu stranu, te nema namjeru da Abidalu uruči otkaz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo prenosi da bi to žestoko moglo koštati Barcelonu, te da bi čak mogli ostati bez Messija. On u svom ugovoru ima opciju da raskine saradnju na ljeto, a ako to uradi to će biti tragedija za Katalonce.

Već sada se piše da će u tom slučaju Messi sigurno potpisati za Mancester City koji pomno prati dešavanja u Barceloni. Ako Messi zbog nesuglasica s Upravom napusti Camp Nou onda na Etihad ide bez obeštećenja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Manchester Pičččki hahahahahah, hajd da je u Manchester United!!! To je isto kao da se poredi Sarajevo sa Zeljom hahahahahah
6 9
Maestro
Hahahahaha dobri ovi novonari još sad kad počnu pisati da će karijeru nastavit u Realu hahahaha
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije