Ko će biti prinudno pojačanje Barcelone? Napadač bi mogao stići i iz druge lige...

Ako naknadni transfer bude odobren

Ko će biti prinudno pojačanje Barcelone? Napadač bi mogao stići i iz druge lige...

Taman kada su se na Nou Campu ponadali da će se Ousmane Dembele oporaviti od povrede i pojačati itekako oslabljeni napad Barcelone - novi peh za Francuza.

Dembele, koji je prema riječima trenera Setiena sjajno radio u proteklom periodu, je na treningu zadobio novu tešku povredu i predviđa mu se nova pauza od minimalno pet ili šest mjeseci.

Zbog toga se Barcelona našla u "očajnoj" situaciji kada su ofanzivni igrači u pitanju, jer tokom zimskog prelaznog roka nije stiglo pojačanje za kojim se, navodno, tragalo - a Luisa Suareza nema do kraja sezone. Ipak, Kataloncima bi moglo biti odobreno (isti scenarij je moguć sa sve španske timove) da mimo prelaznog roka dovede novog igrača.

Da bi Fudbalska federacija Španije Barceloni odobrila "naknadni" transfer, međutim, mora biti ispunjeno nekoliko uslova:

Zamjena za povrijeđenog igrača mora biti fudbaler koji je registrovan u Španiji. Dakle, u obzir ne dolaze igrači iz drugih evropskih nacionalnih takmičenja.

Barcelona ima 20 dana od dana potvrde povrede svog igrača da obavijesti savez o onome što želi učiniti. Nakon toga će medicinski komitet imati tri dana da pregleda peticiju kluba. Ukoliko ista bude odobrena, Barcelona će imati 15 dana da dovede novog igrača.

Ukoliko se Dembele oporavi brže nego što je očekivano, on ne može ponovo biti priključen ekipi (igrati) do naredne sezone.

Ko bi mogao biti Barcelonino pojačanje?

Već par dana se špekuliše o tome koga bi Barca mogla dovesti kako bi pojačala svoj napad.

Ranije su se pojavile informacije da je Barcelona "bacila oko" na iskusnog napadača Getafea, Angela, koji je ove sezone postigao 13 golova i čija otkupna klauzula u klubu iz predgrađa Madrida iznosi devet miliona eura.

Međutim, sada se špekuliše da bi u Barcelonu mogao stići 33-godišnji Christian Stuani, urugvajski napadač koji od 2017. godine igra u Gironu (trenutno u "Segundi").

Stuanijeva otkupna klauzula iznosi 20 miliona eura, a 20 je i broj golova Urugvajca u dosadašnjem dijelu sezone. Do pomenute cifre je stigao u 22 nastupa u La Ligi 2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Stuani je u Evropi, pored Girone, igrao još za Regginu, Albacete, Racing Santander, Espanyol i Middlesbrough.

Treba istaći i da se pored Stuanija i Angela kao potencijalna pojačanja Barcelone, ako medicinski tim potvrdi da će Dembelov oporavak trajati najmanje pet mjeseci, pominju i Loren (Betis) i William Jose (Real Sociedad)...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi