Messi donio odluku o reprezentativnoj karijeri: Argentinci mogu sjesti i plakati

Nakon neuspjeha na Mundijalu u Rusiji

Messi donio odluku o reprezentativnoj karijeri: Argentinci mogu sjesti i plakati

Argentinski navijači nikako nisu sretni zbog vijesti koje stižu o odluci Lea Messija kada je u pitanju reprezentativna budućnost.

Nakon razočaravajućeg nastupa Argentine na Mundijalu u Rusiji i ispadanja u osmini finala, Messi je odlučio da dobro razmisli o daljim reprezentativnim akcijama te je odlučio da ga do kraja 2018. godine neće biti u dresu sa državnim grbom, prenosi TNT Sport.

Isti izvor dodaje da će se Messi naredne godine definitivno oprostiti od reprezentacije i da je ova odluka samo uvod u to.

Podsjetimo, petostruki osvajač Zlatne lopte je za reprezentaciju odigrao 128 utakmica, postigao 65 golova te je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu, ali neki veći trofej nikada nije uspio podići.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dodajmo da je selektor Jorge Sampaoli automatski dobio otkaz nakon ispadanja u osmini finala te da je na njegovo mjesto privremeno sjeo Lionel Scaloni. Argentinci su jedva prošli grupnu fazu Mundijala u kojoj su bili skupa sa Nigerijom, Hrvatskom i Islandom, a ispali su u osmini finala od Francuske izgubivši sa 4:3.

Inače, Messi se već jednom opraštao od reprezentacije i to prošlog ljeta nakon neuspjeha na Coppa America, ali su ga kasnije ubijedili da se vrati.

Top Komentari

muha
To bi bila najbolja stvar za njihovu reprezentaciju poodavno.
15 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi