Italija ima najubitačnije napadače u Evropi, a to su Ronaldo, Džeko i Higuain

Ispred svih

Italija ima najubitačnije napadače u Evropi, a to su Ronaldo, Džeko i Higuain

Endin Čaušević

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu s nestrpljenjem čekaju početak italijanske Serije A nakon što je za Juventus nedavno potpisao Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je nakon devet sezona odlučio da napusti Real Madrid, a novi izazov u njegovoj karijeri bit će Juve. Sezona u Seriji A počinje naredne sedmice i mnogi su sigurni da nas čeka nevjerovatno uzbudljiva sezona, te da se fudbal u pravom smislu vraća na Apenine.

La Gazzetta dello Sport današnju naslovnicu posvetila je napadačima italijanskih klubova odnosno Ronaldu, Edinu Džeki, Mauru Icardiju i Gonzalu Higuainu. Ugledne novine navode da sada Italija ima najubitačnije napadače u Evropi, te da brojke to dokazuju.

Ovi napadači su kombinovano postigli najviše golova u odnosu na ostale lige petice. Ronaldo na svom kontu ima 395 golova za klubove, Higuain je postigao 218, a Džeko 169 golova. Zajedno imaju 782 gola, a iza njih su napadači iz španske La Lige sa 732 gola. Bundesliga je treća sa 544 gola, a pa slijede Premiership sa 528, te Ligue 1 sa 436 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U La Ligi prednjače Lionel Messi (383), Luis Suarez (179) i Karim Benzema (170). U Bundesligi su to Claudio Pizarro (194), Robert Lewandowski (180) i Mario Gomez (170). U Engleskoj Sergio Aguero (217), Jermain Defoe (162) i Pierre-Emerick Aubameyang (149). U Francuskoj Edinson Cavani (228), Radamel Falcao (107) i Mario Balotelli (101).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi