Kako je Ronaldo otišao iz Reala, tako je Messi postao nevidljiv

Argentinac više ne briljira u najvećim derbijima

Kako je Ronaldo otišao iz Reala, tako je Messi postao nevidljiv

Edmir Škorić

Argentinski reprezentativac Lionel Messi je sa 26 pogodaka najbolji strijelac El Clasica, ali napadač Barcelone u posljednje vrijeme ne briljira u kultnim derbijima.

Messi je postigao 26 pogodaka uz 14 asistencija protiv Real Madrida, no danas je na Nou Campu u 3:1 porazu Barcelone bio potpuno nemoćan.

On je u novembru 2005. godine kao 18-godišnjak postigao prvi gol protiv Reala, ali u posljednjih šest mečeva, od 2018. godine, nikako da se upiše u strijelce protiv ljutog rivala.

Messijev pad u najvažnijim utakmicama sezone mnogi povezuju s odlaskom Cristiana Ronalda, pa se dolazi do zaključka da Argentinac jednostavno nije dovoljno motivisan kada nema njegovog vječnog rivala koji sada igra u Juventusu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je zadnji gol Realu dao još u maju 2018. godine kada je bilo 2:2, a tada je Ronaldo postigao jedan gol za Real i to mu je bio posljednji El Clasico prije nego što je potpisao za Juve.

Top Komentari

gh0ast
To je to kad su prevelika ocekivanja - koliko god dobar da budes, pritisak svega te stigne. Tako je bilo i Ronalda u Juveu... Red je za nove legende a po svemu sudeći ako u Barci budu pametni, Ansu Fati ce da bude nova zvijezda (ne novi Messi) i sad, neka me neko ispravi mozda u Realu da mu rival bude Vinicius Junior. Sto da ne?
3 0
Nele.
Stari se polako.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi