Rasulo u PSG-u: Messi se pokupio i otišao kući, Galtier ga molio da to ne radi

Otišao sa treninga

Rasulo u PSG-u: Messi se pokupio i otišao kući, Galtier ga molio da to ne radi

E. Oštraković

Nakon što je osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru sa Argentinom Messi nema baš najbolje trenutke sa ekipom PSG-a.

Nakon što su eliminisani iz Lige prvaka, Messi nije imao baš najbolji doček od strane vatrenih navijača ekipe za koju igra.

Koliko je nezadovoljan najbolje pokazuje ono što je uradio na jučerašnjem treningu pred narednu utakmicu.

Naime, Messi je odlučio da napusti trening Paris Saint-Germaina, a kao razlog francuski mediji navode nezadovoljstvo radom Galtiera.

"Leo Messi napustio je trening u četvrtak jer je bio nezadovoljan onim što je Christophe Galtier ponudio. Trener PSG-a pokušao ga je ubijediti da to ne radi, ali Messi je otišao kući", navode francuski mediji.

Oglasi

Veliko je pitanje da li će Messi uopšte nastupiti na narednoj utakmici svog tima nakon ponašanja prema treneru na jučerašnjem treningu.

Argentinac je dobio dosta kritika nakon novog ispadanja PSG-a u ranoj fazi elitnog takmičenja, no trener je odlučio da stane u njegovu odbranu.

Christophe Galtier, trener Parižana, kazao je kako Messi nije igrao sam, te jasno dao do znanja da krivicu za ispadanje snosi cijeli kolektiv.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Vidio sam kritike na račun Messija nakon mečeva protiv Bayerna. Leo nije igrao sam. Mnogo puta je bio odlučujući, važan je igrač za nas. Trenira svaki dan i sretan je što igra za PSG."

Iako je kazao da je Messi sretan što igra za PSG, Galtier nije mogao mnogo toga reći navijačima o njegovoj budućnosti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi