Messi i nekolicina igrača Barcelone pristaju na niže plaće zbog Covid-19

Održali sastanak s klubom

Messi i nekolicina igrača Barcelone pristaju na niže plaće zbog Covid-19

E. Škorić

Ključnim igračima ne smeta ideja Barcelona da im smanji plaće.

U petak je održan sastanak vodstva Barcelone i Lionela Messija, Gerarda Piquea, Sergija Busqueta i Sergija Roberta, izvještava Mundo Deportivo.

Prema izvoru, dnevni red uključuje smanjenje plaća zbog zaustavljanja sezone zbog koronavirusa. Navodno je pronađeno razumijevanje: igrači se ne protive nižim plaćama dok se prvenstvo ne nastavi.

Barcelona troši 53% godišnjeg proračuna (552 miliona eura) na plaće. Budući da su prihodi naglo opali zbog koronavirusa, uprava pokušava učiniti sve što je moguće da ne pređe milijardu eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je među prvima koji je rekao klubu da neće biti problem da se umanje plaće, a njegov primjer slijede i mnogi drugi igrači, koji ionako bogato zarađuju i neće pretjerano osjetiti taj 'manjak'.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

beco
Jadni oni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi