Messi i Suarez pogađali, Barca pobjegla Realu na plus 10

'Pao' i Getafe

Messi i Suarez pogađali, Barca pobjegla Realu na plus 10

Teme:

Fudbaleri Barcelone pobijedili su večeras Getafe sa 2:1 u susretu 18. kola španske La Lige.

Katalonci su imali večeras priliku da iskoriste kiks najvećeg rivala Real Madrida te da odu na plus 10 što su na kraju i uspjeli.

Barca je bila bolja na samom početku susreta i to je krunisala u 20. minuti kada je pogodio Leo Messi za vodstvo svog tima. Šest minuta prije kraja prvog dijela Katalonci postižu i drugi gol, a pogodio je Luis Suarez i to na sjajan način. Ipak, Getafe se nije predavao i u 43. minuti je preko Mate stigao do smanjenja zaostatka.

Očekivalo se tada da ćemo gledati sjajno drugo poluvrijeme, ali to se ipak nije desilo. Imali su domaći dvije dobre prilike za poravnanje, dok je i Barca zaprijetila preko Messija, ali promjene rezultata do samog kraja ipak nije bilo.

Barca nakon 18 odigranih kola ima 40 osvojenih bodovai lider je na tabeli, dok je Getafe na 7. poziciji sa 25 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 18. kolo:

Getafe - Barcelona 1:2

Top Komentari

F_C_Bracelona_
U Madridu večeras prava zima -10
24 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi