Niko u Španiji u ovom stoljeću nije zabio golova nakon ulaska s klupe kao Lionel Messi

Još jedan rekord igrača Barcelone

Niko u Španiji u ovom stoljeću nije zabio golova nakon ulaska s klupe kao Lionel Messi

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na svom terenu pobijedili Leganes sa 3:1 u meču 20. kola španske La Lige.

Katalonski klub je do pobjede stigao teže od očekivanog, a junak je ponovo bio Lionel Messi. Argentinac je utakmicu počeo s klupe za rezervne igrače jer je Ernesto Valverde htio da ga odmori, no u finišu je bio primoran da uvede Messija u igru nakon što je Levante poravnao na 1:1.

Nakon Messijevog ulaska razlika na terenu se odmah vidjela, a Barca je ubrzo povela sa 2:1. Konačnih 3:1 u samom finišu meča postavio je Messi za kojeg je ovo bio 400. gol u La Ligi iako su mnogi mislili da je rekord srušio u prošlom kolu. No, na kraju su mu pronašli jedan autogol zbog kojeg je vraćen na cifru od 399 golova.

Iako je sinoć proveo tek nekih pola sata na terenu Messi je uspio da postavi još jedan nevjerovatan rekord. Naime, Messi je postao fudbaler s najviše golova u La Ligi u ovom stoljeću nakon ulaska s klupe. Kao "rezerva" Messi je postigao čak 22 gola i tako postao rekorder i u ovom segmentu.

U ovom stoljeću nijedan igrač nije zabio 22 ili više golova u 21. stoljeću nakon ulaska s klupe. Iako je Messi zaista rijetko na klupi za rezervne igrače svejedno je uspio da obori rekord i u tome.

Ronaldo ili Messi: Ko će prije do novog rekorda?

Brazilca Pelea mnogi smatraju najboljim fudbalerom koji se ikad pojavio, ali dobar dio ljubitelja fudbala kao najboljeg svih vremana vide Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Messi i Ronaldo već godinama unazad dominiraju terenima. Gotovo da nema kluba protiv kojeg su igrali, a da nisu postigli golove i gotovo u svakoj utakmici dođu do novih rekorda. Ubrzo bi obojica mogli srušiti rekord legendarnog Pelea. Radi se o broju pogodaka u karijeri, a slavni brazilski fudbaler je u 638 utakmice postigao 619 golova u periodu od 1956. do 1974. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegov rekord je itekako blizu rušenja, a mogli bi ga srušiti i Messi, ali i Ronaldo. Zvijezda Barcelone u dosadašnjoj karijeri je postigao 577 golova, a za to mu je trebala 661 utakmica. Sa druge strane Ronaldo je malo bliže Peleu.

On je postigao impresivnih 589 golova u 789 utakmica i za sada je ipak on koliko-toliko bliže obaranju rekorda.

Top Komentari

hasetz
"U ovom stoljeću nijedan igrač nije zabio 22 ili više golova u 21. stoljeću nakon ulaska s klupe" ... i ova rečenica...
0 1
hasetz
Na početku teksta igrali protiv Leganesa, a ušao kad je Levenate poravnao na 1-1. HAHAHAHA DEBILI.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi