Messi i Villa srušili Rayo Vallecano na Camp Nouu

Barcelona slavila sa 3:1

Messi i Villa srušili Rayo Vallecano na Camp Nouu

A. Haznadarević

Barcelona je na svom Camp Nou stadionu sa laganih 3:1 savladala Rayo Vallecano, te se tako vratila na pobjedničke staze nakon što je u prošlom kolu pretrpila poraz u El Clasicu od Real Madrida.

Već od samog početka se moglo vidjeti da se ekipa Raya neće dobro provesti na gostovanju u prijestolnici Katalonije, a već u 8. minutu susreta, Barcelona je bila jako blizu pogotka, kada je Lionel Messi iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Prvo veće uzbuđenje došlo je u 25. minutu meča, kada je Lionel Messi fantastično prošao te uposlio Davida Villu, koji bez problema matira golmana gostiju.

Petnaest minuta kasnije i sam Messi se upisao u listu strijelaca, a ovoga puta mu se David Villa revanširao, te mu poslao loptu nakon koje Argentinac dovodi Barcu u vodstvo od 2:0.

U nastavku, ili tačnije u 57. minutu najljepši trenutak na meču. Večeras sjajni David Villa je kreirao kontra napad, te uprkos snažnim pritiscima svog čuvara uspio uposliti Lea Messija, koj majstorski lobuje Rubena i pogađa za 3:0.

Do kraja su gosti uspjeli postići samo počasni gol, a bio je to djelo rezerviste Raula Tamuda, koji se u 70. minutu najbolje snašao u gužvi pred golom Barcelone.

U istom terminu je odigran i meč Granade i Levantea, koji su podijelili bodove rezultatom 1:1. Gol za domaću ekipu je postigao Siqueira iz jedanesterca, dok je za gostujući Levante pogodio Acquafresca.

Primera, 28. kolo, rezultati:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Rayo Vallecano 3:1 (Villa 25, Messi 40, 57 / Tamudo 70)

Granada - Levante 1:1 (Siqueira 32 / Acquafresca (P) 50)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.