Messi: Individualna statistika? Nikada me nije bilo briga koliko trčim, kojom brzinom...
FOTO - EPA

Igra posljednju Copa Americu

Messi: Individualna statistika? Nikada me nije bilo briga koliko trčim, kojom brzinom...

Adnan Beganović

Lionel Messi je istakao da ga individualna statistika nikada nije previše zamarala, kao ni one koji su i određenim momentima njegove karijere, sa njim uspješno sarađivali.

Po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, Lionel Messi, igra svoju posljednju Copa Americu.

Messijev cilj je osvojiti novi naslov sa nacionalnim timom, a prije početka Copa Americe je argentinski medijima rekao da mu je to posljednji nastup na ovom prestižnom takmičenju.

Osim toga u zanimljivom razgovoru Messi se osvrnuo i na individualnu statistiku, za koju je istakao da ga uopće ne interesira.

"Ne obraćam pozornost na statistiku: nema asistencija, nema golova, nema GPS podataka... Nikad me nije bilo briga koliko pretrčim po utakmici ili koliko brzo trčim, uopće me te stvari ne zanimaju, a nisu ni ostali gledali na to", istakao je Messi.

Svjestan je Messi da ti podaci mogu biti od velike važnosti, ali je naglasio da nikada nije bio fudbaler koji se s tim zamara.

Oglasi

"Znam da ove informacije mogu biti važne i korisne sa stajališta raspodjele dnevnog opterećenja, ali lično nikada nisam bio njihov pobornik", zaključio je Messi.

Posljednja Messijeva Copa America, a Svjetsko prvenstvo?

Uoči početka Copa Americe legendarni argentinjski fudbaler je istakao da posljednji put igra na ovom takmičenju, te da ima veliku želju da ga još jednom osvoji.

"Za mene je ovo posljednja Copa America. Pokušat ćemo ponovno osvojiti ovaj turnir", istakao je Messi.

Nekadašnji fudbaler Barcelone govorio je i o svom nastupu na Svjetskom prvenstvu 2026. godine na kojem će Argentina braniti titulu prvaka svijeta.

"Moje sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu 2026.? Ne znam. Sve ovisi kako ću se osjećati, treba se kretati u fazama. Sad mi je jako dobro. Vidjet ćemo što će dalje biti", rekao je Messi.

Oglasi

Legendarni fudbaler je sa Argentinom osvojio Copa Amaericu 2021. godine, a u finalu su Gaučosi s minimalnih 1:0 savladali Brazil.

Dodajmo o da je Argntina Copa Americu ostvorilo pobjedom i to nad Kanadom.

Slavili su svjetski prvaci rezulttaom 2:0, no treba dodati da su Kanađani pružili dobar otpor.

Branili su se uspješno u prvom dijelu, na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0, no na početku drugog dijela njihova odbrana je kapitulirala.

Za 1:0 je u 49. minuti pogodio Alvarez, da bi dvije minute prije kraja meča Martinez pogodio za konačnih 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi