"Ponudili smo Messiju 1,4 milijarde eura i on nas je odbio. Rekao je da će radije da..."

Tajkun otkrio kako ih je Argentinac odbio

"Ponudili smo Messiju 1,4 milijarde eura i on nas je odbio. Rekao je da će radije da..."

Edmir Škorić

Koliko god novac imao moć i utjecaj u svemu, pa tako i u fudbalu, neke stvari jednostavno ne mogu da se kupe. Najbolji primjer za to je ispovijest tajkuna koji nije uspio dovesti Lionela Messija, a nudio mu je nevjerovatnih 1,4 milijarde eura.

Lionel Messi godinama je financijski osiguran pa si može priuštiti da pri odabiru kluba odredi prioritete osim novca. Kada je napuštao PSG prošlog ljeta, Messi je vagao ponude, na kraju sa porodicom odlučio da se presele u Miami. Poptisao je za tamošnju MLS franšizu Inter Miami na čijem čelu je legendarni engleski fudbaler David Beckham.

Istina da je i taj potez Messiju donio pravo bogatstvom, ali imao je mnogo veću ponudu na stolu, ali je sa suprugom Anotelom Roccuzzo zaključio da to ne bi bio najbolji potez za njih i njihovu djecu.

"Kontaktirali smo Messija i dali mu ponudu od 1,4 milijarde euar. On je odbio, rekao je da će radije otići u Ameriku", rekao ej prvi čovjek saudijskog velikana Al-Hilala, Anmar Al Haili.

Šef saudijskog kluba je priznao da ga je prilično iznenadila Messijeva odluka, "da igrač može odbiti tako veliku ponudu za dobrobit svoje porodice. Poštujemo to jer porodica je važnija od novca".

Oglasi

Svjetski prvak s Argentinom potpisao je ugovor s Inter Miamijem do decembra 2025. godine. Nakon što je ova ekipa propustila play-off prošle godine, Miami se nada da će stvari biti puno bolje ove sezone. Uz Messija za Inter igraju njegovi bivši saigrači iz Barcelone i prijatelji Luis Suarez, Sergio Busquets i Jordi Alba.

Sljedećih nekoliko sedmica Miami će se morati snaći bez svoje superzvijezde jer Messi s Argentinom igra Copa Americu u SAD-u (20. juna do 14. jula). Branitelj naslova u odbranu titule kreće u četvrtak u Atlanti protiv Kanade.

Copa America donijet će puno uzbuđenja, a ljubitelji fudbala se vesele jer će sada paralelno moći da prate dva vrhunska kontinentalna takmičenja, budući da već nekoliko dana traje i Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Da se vratimo i na Saudijce. Oni i ovog ljeta spremaju velike transfere koji će tek početi nakon Eura. Al-Hilal koji je pokušavao dovesti Messija također će biti aktivan. U redovima ovog velikana igraju Neymar, koji je dugo van terena zbog teške pvorede, potom Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, Ruben Neves, Renan Lodi, Kalidou Koulibaly, a na golu je marokanska zvijer Bono.

Oglasi

Stoga i ne čudi da je ovaj tim prošle sezone bio prvak i to mu je bila 19. titula. Osim toga, osvojili su i Kup. Uspjeli su na oba fronta savladali Al-Nassr Cristiana Ronalda i očekuje se i naredne sezone da se ova dva tima uz Al-Ahli bore za trofeje. I Al-Ittihad Karima Benzeme ima visoke ciljeve, ali dosta toga ovisit će o prijelaznom roku ovog ljeta.

Jose Mourinho otkrio ime jedinog igrača koji mu je nedostajao u trenerskoj karijeri: "Taj mali..."

Jose Mourinho jedan je od najvećih trenera u historiji fudbala. Trenirao je mnoge velike zvijezde, a sada je otkrio ko mu je jedini nedostajao u svlačionici.

Nedavno je za novog trenera Fenerbahcea imenovan portugalski stručnjak Jose Mourinho. Njegov zadatak biti će da skine Galatasaray s trona i osvoji titulu prvaka Turske.

Odmah nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor s turskim velikanom, novinari su krenuli da se otimaju za intervjue s njim u kojima je The Special One dao nekoliko zanimljivih izjava.

Između ostalog, novinare je zanimalo da li postoji neki igrač ili igrači koje je Jose Mourinho htio da trenira, a nikada nije imao priliku.

U razgovoru za TNT Sports odgovarao je na deset pitanja. Jedno od njih je bilo i to, a nije bilo previše dileme za kojeg igrača se odlučio.

"Naravno da biram malog (Lionel Messi, op. a.). Nisam ga mogao trenirati, ali moram reći da je u našoj generaciji bilo najbolji", istakao je Portugalac.

Podsjetimo da je omaleni Argentinac izluđivao Mourinha. Za vrijeme kada je bio trener Real Madrida, Messi je postigao čak devet golova protiv Kraljevskog kluba.

Top Komentari

Madridista
Šta će njemu pare?! Uzeo je barceloni sve što je imala, doveo ih do prosjačkog štapa. Sad mu novac i nije prioritet.
0 1
user1676286668
Odbio zato što je cifut i podržava gamad iz izraela.starh ga bilo otići medju muslimans
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi