Messi, ipak, kandidat za igrača SP-a

FIFA objavila nominacije za igrače SP-a

Messi, ipak, kandidat za igrača SP-a

FIFA je objavila deset imena nominovanih za najboljeg igrača SP-a, te trojicu igrača za najboljeg mladog igrača SP-a u Južnoj Africi.

Među deset nominovanih igrača nalaze se Xavi Hernandez, Andres Iniesta i David Villa (Španija), Arjen Robben i Wesley Sneijder (Holandija), Diego Forlan (Urugvaj), Mesut Oezil i Bastian Schweinsteiger (Njemačka), Asamoah Gyan (Gana) i Lionel Messi (Argentina).

U konkurenciji za najboljeg mladog igrača nalaze se sjajni Thomas Mueller (Njemačka), Andre Ayew (Gana) i Giovani Dos Santos (Meksiko).

Iako je Messi ostao bez postignutog pogotka na prvenstvu, te iako je Argentina ispala u četvrfinalu, desetka Gaučosa se našla u konkurenciji za najboljeg igrača.  Najviše šansi da osvoje zlatnu loptu imaju Xavi i Sneijder, a dobiće je onaj čija reprezentacija osvoji SP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.