Messi isprozivao čelnike Barcelone, ali Suarezov komentar je sve nadmašio

Oproštaj od saigrača

Messi isprozivao čelnike Barcelone, ali Suarezov komentar je sve nadmašio

E. Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez jučer je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Atletico Madrida.

Suarez je stigoa u Atletico iz Barcelone za svega dva miliona eura, te je potpisao dvogodišnji ugovor. Jasno je da se Urugvajcu nije odlazilo iz katalonskog kluba, ali čelnici Barcelone otjerali su ga na način na koji to on nije zaslužio.

Njegov oproštaj digao je dosta prašine jer je Suarez odbio da se fotografije s predsjednikom Bartomeuom i nije ga štedio u komentarima. No, sve je zasjenio Messi oproštajnim pismom u kojem je isprozivao čelnike kluba.

"Zaslužio si da odeš zbog onoga što i jesi – kao jedan od najvećih fudbalera u klupskoj istoriji – koji je radio važne stvari za grupu, ali i individuelno. Nisi zaslužio da budeš otjeran tako kako su oni to uradili. Istina je da u ovom trenutku, više nisam ni iznenađen njihovim postupcima. Želim ti sve najbolje u budućnosti. Volim te i vidimo se uskoro", napisao je, između ostalog, Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Suareza je njegova poruka oduševila jer su oni veliki prijatelji, te mu je Urugvajac odlučio odgovoriti i još jednom pokazati kakvo mišljenje ima o ljudima koji vode Barcelonu.

"Hvala, prijatelju na tvojim riječima, ali još više hvala zbog onoga što ti jesi, zbog toga što si bio uz mene i moju obitelj od prvoga dana. Uvijek ću biti zahvalan Leu Messiju kao čovjeku, smiješnom i osjećajnom, budući da svi znaju kakav si igrač. Ne zaboravi da sam ti rekao: 'Nastavi uživati i pokazivati da si ti onaj pravi za velike stvari' i da 2, 3 ili 4 čovjeka ne mogu izbrisati koliko si ti ogroman za klub i za fudbal u svijetu. Volim te puno, prijatelju i nedostajat ćeš nam", poručio je novi napadač Atletico Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti