Mundo Deportivo: Barcelona odbila mogućnost da dovede Edina Džeku ili Edinsona Cavanija

Traže zamjenu za Luisa Suareza

Mundo Deportivo: Barcelona odbila mogućnost da dovede Edina Džeku ili Edinsona Cavanija

E. Čaušević

Barcelona još uvijek nije dovela pojačanje u vrhu napada iako su već sedmicama znali da će ostati bez Luisa Suareza.

Katalonci na poziciji napadača osim Antoinea Griezmanna nemaju adekvatno rješenje nakon što je Suarez napustio klub i potpisao za Atletico Madrid. Mnogi su očekivali da će Barca dovesti napadača zbog načina na koji su otjerali Suareza, ali se to još uvijek nije desilo.

Glavna želja ovog kluba je Lautaro Martinez, ali prema svemu sudeći ovaj Argentinac će ostati u Interu. S Barcom se povezuje i Memphis Depay, no jasno je da on nije klasični napadač.

Također, prethodnih dana se moglo pročitati kako su realne opcije za dolazak na Camp Nou Edinson Cavani i Edin Džeko, no Mundo Deportivo je objavio jutros da od toga nema ništa.

Barcelona je odbila mogućnost da dovede Džeku ili Cavanija jer žele dovesti nekog mlađeg napadača na kojeg će moći računati u budućnosti. Cavani je slobodan igrač, dok bi Džeko mogao doći za nekih 15 miliona eura, ali od toga nema ništa.

Novinar Mundo Deportiva, Miguel Rico, objavio je da su Džeko i Cavani fantastični napadači, ali da jednostavno nisu ono što Barceloni treba. On piše da su oni ponuđeni katalonskom klubu, ali da su čelnici Barcelone odmah poručili da neće biti dogovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ljetni prelazni rok traje do 5. oktobra i jasno je da u katalonskom klubu nemaju još mnogo vremena da dovedu napadača.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sslazio
Kako mogu odbit nesto sto im nije ni bila opcija?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi