Messi izabrao trojicu igrača koji mogu do Zlatne lopte

Morao je biti barem jedan iz Barcelone

Messi izabrao trojicu igrača koji mogu do Zlatne lopte

E. Čaušević

Dominacija Lionela Messija i Cristiana Ronalda traje već deset godina, a prema svemu sudeći ni ove godine nećemo dobiti novog osvajača Zlatne lopte.

Posljednji koji je uspio da osvoji ovu nagradu bio je Ricardo Kaka 2007. godina, a onda je počela dominacija Messija i Ronalda koji su osvojili po pet Zlatnih lopti. Međutim, mnogi se nadaju da bi se to ove godine moglo prekinuti, ali još uvijek je rano o tome govoriti.

Messi je u razgovoru za španskke medije govorio o ovoj prestižnoj nagradi i otkrio je koji bi igrači mogli da se uključe u borbu za Zlatnu loptu ove godine. Argentinac je uspio iznenaditi svojim izborom, pogotovo što je uvrstio na ovu listu Luisa Suareza.

"Postoji mnogo sjajnih igrača širom svijeta koji mogu osvojiti Zlatnu loptu. U posljednjim godinama smo samo dvojica, ali igrači poput Neymara, Mbappea i Suareza se mogu nadmetati za tu nagradu ove godine", rekao je Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi