Messi izjednačio Mullerov rekord po broju golova u ligama petice

Sjajni Argentinac

Messi izjednačio Mullerov rekord po broju golova u ligama petice

Argentinski fudbaler i član Barcelone Leo Messi danas je izjednačio rekord legendarnog napadača Bayerna Gerda Muller po broju golova postignutim u najjačim ligama Evrope. 

Messi je danas bio strijelac prvog gola za Barcelonu protiv Levantea u okviru La Lige i to nakon asistencije Jordija Albe, a to mu je bio ukupno 365. gol u karijeri u ligama petice, a ima samo 30 godina.

Inače, Barcelona je danas pobiejdila sa 3:0, a Messiju je ovo bio ukupno 16. gol ove sezone u La Ligi i prvi je strijelac šampionata.

Obzirom da ima samo 30 godina, treba očekivati da će Messi značajno poboljšati ovaj rekord i pitanje je kada će ga neko sustići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi