Messi je Barcino božanstvo: Jeste li vidjeli jučerašnji slobodnjak?

Argentinac spašavao saigrače

Messi je Barcino božanstvo: Jeste li vidjeli jučerašnji slobodnjak?

Villarreal i Barcelona u čudesnoj utakmici 30. kola LaLige podijelili su bodove odigravši 4:4.

Bio je to meč kakav dugo nismo gledali. Barcelona je povela 2:0, domaćin je potom okrenuo rezultat s četiri gola u nizu, no katalonski sastav je u završnici s igračem više uspio izboriti remi.

Blaugrana je otvorila utakmicu bez Lionela Messija, htio je Valverde da ga odmori, ali nije išlo. Vidjevši u jednom momentu da je vrag odnio šalu trener Barcelone je svog asa poslao na zagrijavanje i to se na koncu ispostavilo kao pravi potez. Upravo je Messi u 90. minuti bio postigao gol, i to fenomenalan.

Nakon što je dosuđen slobodni udarac, Messi je namjestio loptu i pospremio je u gornji desni ugao Villarrealovog gola. Bio je to neodbranjiv udarac i ujedno treći slobodnjak i posljednja tri kola i šesti u sezoni.

Messi tehniku izvođenja slobodnjaka usavršava cijelu karijeru, što se vidi i po statistikama, budući da je skoro u pravilu svake sezone zabijao više golova nego u prethodnoj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Sanska_Prangija
Nije normalan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi