Umtitijeva povreda teže prirode, van terena dva mjeseca?

Sigurno propušta El Clasico

Umtitijeva povreda teže prirode, van terena dva mjeseca?

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Barcelone remizirali su jučer na domaćem terenu protiv Celte Vigo (2:2) u okviru 14. kola španske La Lige.

Katalonski klub nije uspio da savlada Celtu koja je odigrala veoma dobru utakmicu, te je na kraju zasluženo napustila Nou Camp sa jednim bodom. Međutim, dobre vijesti za Barcu su da ni Real Madrid nije uspio slaviti u Bilbau, te je prednost u odnosu na Kraljeve i dalje osam bodova.

Ipak, remi protiv Celte nisu bile jedine loše vijesti za Katalonce. Naime, povredu u drugom poluvremenu zadobio je Samuel Umtiti koji je ove sezone jedan od najboljih igrača ove ekipe.

Umtiti je prema svemu sudeći zadobio povredu zadnje lože i van terena će biti najmanje šest sedmica. To znači da će propustiti prvi ovosezonski El Clasico koji se igra za dvije sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti