"Messi je ključ ove generacije u Barceloni, mi ga samo pratimo"

Pique o svom saigraču

"Messi je ključ ove generacije u Barceloni, mi ga samo pratimo"

Endin Čaušević

Lionel Messi i ove sezone pruža sjajne partije u dresu Barcelone i čini se da je argentinski fudbaler ponovo "gladan" trofeja s katalonskim klubom.

Jedan od najboljih igrača svijeta u Barceloni je već 14 sezona i osvojio je skoro 30 trofeja. Jasno je da je Messi okosnica katalonskog kluba već godinama što je priznao i Gerard Pique koji je na zanimljiv način objasnio ulogu Messija, ali i ostalih fudbalera u Barci.

"Messi je ključ ove generacije Barcelone, mi ga samo pratimo. Ako je neko zaslužan što smo osvojili toliki broj titula u posljednjih desetak godina onda je to Leo. Dajemo sve od sebe da mu pomognemo jer on želi ekipu koja će se boriti na svakom frontu", rekao je Pique.

Barcelona je trenutno prva u La Ligi i ima čak 19 bodova više od aktuelnog prvaka Real Madrida. Katalonce u četvrtak očekuje duel protiv Valencije u polufinalu Kupa Kralja, a sredinom februara Barca će igrati susrete osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi