Nekada velika nada Barce karijeru nastavlja u Betisu

Kaptoum na Villamarin stiže bez obeštećenja

Nekada velika nada Barce karijeru nastavlja u Betisu

Real Betis je postigao dogovor sa kamerunskim veznjakom Wilfridom Kaptoumom (21), nakon što je on raksinuo ugovor sa Barcelonom.

Ovaj 21-godišnji fudbaler će uskoro stići na Villamarin, ali će se prvo pridružiti rezervnom timu Betisa u kojem će se pokušati izboriti za svoje mjesto u prvoj ekipi "Zeleno-bijelih".

Kaptoum je upisao dva nastupa za prvi tim Barcelone i to u Kupu Kralja u sezoni 215/2016, a u polufinalnom susretu na Mestalli protiv Valencije je uspio postići i pogodak.

Kamerunac je tada postigao gol za izjednačenje (1:1) i tako pomogao Barci da postavi rekord od 29 utakmica u nizu bez poraza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako su u Barci polagali velike nade u njega, zbog serije povreda mišića Kaptoum je propustio čitavu prošlu sezonu, a sada će u Betis stići kao slobodan igrač.

Wilfrid Kaptoum je prošao Barcinu školu fudbala, a pažnju na sebe je skrenuo igrama u Barceloni B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi