Messi je stigao do 10. titule prvaka, ali jedan čovjek je trofejniji od njega

Sjajni Argentinac

Messi je stigao do 10. titule prvaka, ali jedan čovjek je trofejniji od njega

Admin Čaušević

Lionelu Messiju je preraslo u naviku da podiže pehar namijenjen prvaku Španije.

Sjajni Argentinac je tokom karijere nastupao samo za Barcelonu s kojom je jučer stigao do svoje 10. titule La Lige.

Na Nou Campu je gostovao Levante. Konačan rezultat bio je 1:0 za domaće, a pobjednika je novom majstorijom odlučio upravo Messi.

Messi je tako postao najuspješniji igrač katalonskog diva u tom segmentu prestigavši Andreasa Iniestu koji u dresu Blaugrade osvojio devet šampionskih pehara.

Iza Messija na listi najuspješnijih igrača Barcelone s osam titula prvaka se nalaze Xavi Hernández, Sergio Busquets i Gerard Piqué.

Barcina "desetka" je prvu titulu osvojila u sezoni 2004/2005 te je u narednih 14 godina najzaslužniji zašto je u prijestolnicu Katalonije stiglo još devet trofeja namijenjenim šampionu Španije.

U "generalnom poretku" najuspješnijih igrač s domaćim titulama Messi se izjednačio s legendarnim igračem Reala, Joseom Martinezom Sanchezom poznatijem po nadimku Pirri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, ispred Messija je za sada samo jedan čovjek. Paco Gento je s Real Madridom u periodu od 1953. do 1969. godine bio prvak Španije čak 12 puta.

Messi će u junu napuniti 32. godine te je pred njim sigurno još nekoliko vrhunskih sezona pa nije upšte isključeno da na listi prestigne i Genta.

Top Komentari

teddy sheringham
Te titule je naštelio General, smiješno je praviti poređenje sa tim diktatorskim timom.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi