Messi konačno pogodio protiv Chelseaja i donio Barci mirniji revanš

Katalonci se spasili poraza

Messi konačno pogodio protiv Chelseaja i donio Barci mirniji revanš

E. Škorić

U jednom od derbija osmine finala Lige prvaka Chelsea je ugostio Barcelonu, a susret je završen rezultatom 1:1, pa nas u revanšu čekao pravi pakao.

Barcelona je uobičajeno držala posjed, a Chelsea pokušavao također kratkim pasovima da dođe do prave šanse i, barem u prvih 45 minuta, Plavci su uspijevali u tome.

U petoj minuti projektil Hazarda ide preko gola Ter Stegena, a prvu šansu Barca je imala u 16. minuti, kada je Paulinho zamalo glavom iznenadio Courtoisa.

U posljednjih 15-20 minuta prvog dijela potpuna domainacija Chelseaja, koji je imao tri dobre šanse.

Prvo je Willian u 33. minuti nakon sjajne akcije opalio i pogodio stativu, pa je potom Brazilac i u 41. minuti fantastičnim udarcem uzdrmao okvir gostujućeg gola, a onda u 43. minuti nova bomba Hazarda i opet ide preko gola.

Ostalo je 0:0 do poluvremena, ali je Chelsea pokazao više i bio je opasniji nego favorizovana Barcelona.

Prvi pokušaj u nastavku imao je Iniesta, koji je u 49. minuti pucao sa 17 metara, ali je bio neprcizan.

U 62. minuti Willian je konačno pogodio, njegov prizemni udarac završio je iza leđa Ter Stegena, koji nije bio najbolje postavljen.

Nakon tog gola Chelsea je prepustio incijativu Barceloni, zatvorio se, a Barca je naravno uspjela da pronađe "rupu u zakonu". Loša reakcija domaće odbrane, Iniesta krade loptu u 75. minuti i dodaje Messiju, koji zabija za slavlje Katalonaca.

Puno znači Messijev gol Barceloni pred revanš, a da je ostalo 1:0 onda bi se definitivno Chelsea smatrao većim favoritom u borbi za četvrtfinale. Ovako, čeka nas izuzetno zanimljiv revanš na Nou Campu.

Chelsea - Barcelona 1:1 (Willian 62/ Messi 75)

Chelsea: Courtois, Rudiger, Christensen, Azpilicueta, Alonso, Kante, Fabregas, Moses, Pedro, Hazard, Willian.

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Umtiti, Pique, Roberto, Paulinho, Busquets, Rakitić, Iniesta, Suarez, Messi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi