Messi koštao Mourinha velikog pojačanja?
Foto: EPA

Nagovorio Albu da ostane

Messi koštao Mourinha velikog pojačanja?

Endin Čaušević

Manchester United je ovog ljeta bio jedan od najaktivnijih klubova što se tiče prelaznog roka.

Jose Mourinho je želio što bolje pojačati svoju ekipu jer mu je glavni cilj da ove sezone titulu prvaka Englrske konačno vrati na Old Trafford. United je doveo nekoliko zvučnih pojačanja, ali je jasno da je portugalski stručnjak imao još nekoliko želja koje nije uspio ispuniti.

Španski mediji objavili su večeras da je na meti Mourinha ovog ljeta bio i lijevi bek Barcelone, Jordi Alba. Navodno, Manchester United je bio u zadnjoj fazi pregovora sa španskim igračem, te je djelovalo da će Alba sigurno obući dres Crvenih đavola. 

Međutim, kada su mislili da je sve završeno došlo je do preokreta i lijevi bek Barce im je poručio da ostaje na Camp Nou. Kako piše Don Balon glavni razlog što se to desilo je Lionel Messi. Navodno, Argentinac je uspio nagovoriti Albu da odbije Manchester United i ostane u Barceloni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Messi je isto pokušao i s Neymarom, ali nije bio tako uspješan jer je Brazilac pored silnih nagovaranja na kraju odlučio da napusti Barcu i ode u PSG. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti