Messi nikada nije dobio ovakve kritike od argentinske javnosti

Zbog svojih bizarnih uslova

Messi nikada nije dobio ovakve kritike od argentinske javnosti

E. Čaušević

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Lionel Messi od Svjetskog prvenstva u Rusiji više nije nastupao u dres Argentine.

Gaučosi se nisu pokazali na Mundijalu prošlog ljeta kada su ispali već u osmini finala. Od utakmice protiv Francuske više u dresu Argentine nije nastupao Lionel Messi koji je odlučio napraviti malu pauzu, ali se sada ponovo vraća.

Messi je propustio prethodnih nekoliko utakmica, no ovaj put našao se na spisku za prijateljsku utakmicu protiv Maroka. Ipak, mnogi su u šoku kada su Argentinci objavili šta je sve tražio igrač Barcelone za okršaj protiv Maroka koji se igra 31. marta.

Već je poznato da je Messi postavio nevjerovatne uslove, a to su da ne smiju igrači Maroka da ga žestoko fauliraju, ne želi da se slika s igračima ili navijačima Maroka, želi svoj privatni avion, te također neće davati nikakve izjave za medije.

Ovo je itekako naljutilo javnost u Maroku, ali i Argentini i novinari traže da se ovaj pravila ukinu, te da Messi nema pravo da to traži od njih, ali i od navijača koji žele fotografiju s njim.

Argentinski mediji danas su objavili da Messi ovim potezima samo još više sebi stvara pritisak i netrpeljivost s njihove strane, te su poručili da je bolje da uopšte ne igra za Argentinu ukoliko će se tako ponašati.

Top Komentari

VelaHavle
Kakve lazi... ovo je copy - paste portal, na nivou Expresa i Skandala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi