Messi, Pjanić, pa Ronaldo
Bh. reprezentativac je od sezone 2011/12 postigao čak 16 golova iz slobodnih udaraca

Majstori za slobodnjake

Messi, Pjanić, pa Ronaldo

Edmir Škorić

Miralem Pjanić je u nedjelju navečer postigao gol iz slobodnjaka u 2:1 pobjedi Juventuas nad Napolijem.

Pjanić je u 28. minuti sjajnim golom iz slobodnog udarca zatresao mrežu domaćina, da bi u 47. minuti dobio drugi žuti karton i ranije je morao pod tuš, ali njegov tim je na kraju svejedno došao do važne pobjede.

Bosanskohercegovački veznjak još jednom je pokazao da je majstor za slobodnjake i spada u sami vrh specijalista za prekide.

Protiv Napolija je postigao svoj prvi gol ove sezone iz slobodnjaka i zanimljvo iz četvrtog pokušaja, dok je Cristiano Ronaldo do sada izveo 22 slobodnjaka, ali nije uspio da zatrese mrežu rivala na ovaj način.

U "ukupnom poretku" najboljih izvođača slobodnih udaraca od sezone 2011/12 vodi Lionel Messi sa 25 pogodaka, a iza njega je Juventusov dvojac. Pjanić je u tom periodu postigao 16, a Ronaldo 13 pogodaka iz slobodnih udaraca.

Miralem Pjanić se oglasio na Instagramu: "Bio sam u euforiji, a onda ostavio saigrače na cjedilu"

Pjanić je postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca u 28. minuti nakon što su domaći ostali s igračem manje jer je golman Alex Meret zaradio direktan crveni karton.

Bh. reprezentativac je odigrao odličan meč nakon što se oporavio poslije malih zdravstvenih problema. Međutim, mrlju na sve Pjanić je bacio u drugom poluvremenu kada je morao ranije na tuširanje zbog drugog žutog, odnosno crvenog kartona.

Pjanić se nakon utakmice izvinio svojim saigračima što ih je ostavio na cjedilu, te je poručio da nije smio sebi da dozvoli da na takav način dobije crveni karton.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Od euforije zbog gola do osjećaja krivice jer sam ostavio svoje saigrače na cjedilu, pa onda opet do slavlja veoma važne pobjede. Izvinjavam se zbog crvenog kartona i u svaku slučaju odluka sudije se mora poštovati", rekao je Pjanić.

Top Komentari

LOLLOL
Koja dominacija Messija bokte
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi