Messi odredio novu poziciju Coutinhu

Argentinac se pita za sve

Messi odredio novu poziciju Coutinhu

Brazilski vezni fudbaler Philippe Coutinho sinoć je dobio 30 minuta igre u domaćoj pobjedi Barcelone protiv Valencije sa 1:0 u okviru polufinala Kupa Kralja.

Iako je u Liverpoolu većinom igrao na poziciji lijevog krila, Coutinho je sinoć igrao u sredini, odmah iza napadača Luisa Suareza, a trener Ernesto Valverde poručio je da je razlog tome činjenica da Messi voli igrati na desnoj strani.

"Coutinho je igrao u sredini jer Messi voli da igra desno. Kada se to dogodi, moramo se malo presložiti. Naša je zamisao da Coutinho igra na strani kada je Messi u sredini, a on može da pokrije sve te pozicije. U Liverpoolu je igrao na lijevoj strani, ali u reprezentaciji na desnoj. Može lako da se prilagodi", rekao je Valverde pa poručio svima da puste Messija malo da diše:

"Kada Messi ima loptu, svi očekuju velike stvari, a ponekad i previše. Moramo pustiti Messija da malo diše".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi